racordare tevi casa

Casa si gradina: 3 aspecte IMPORTANTE pentru care sa verifici conductele casei

Inainte de a cumpara o casa noua, indiferent ca este proaspat construita sau are deja vechime, sunt cateva aspecte esentiale pe care sa le iei in considerare. Printre acestea se numara instalatiile si conductele ce o racordeaza la sistemul sanitar, de canalizare, cel de gaze sau apa. Pentru a evita o investitie semnificativa in viitor, este indicat ca vizionarile caselor sa includa si acest aspect, pe care multi cumparatori il ignora. Efectele? Defectiuni constante pana la cedarea completa a intregului sistem de tevi.

Astfel, daca te afli in cautarea unei noi locuinte primitoare, verifica aceste detalii si stabileste cu specialistii daca este nevoie de imbunatatiri. Un astfel de aspect aparent banal, te poate determina sa iei deciza potrivita sau nu, in functie de conditia conductelor casei si de investitia pe care o impune. Casele vechi te pot impresiona prin arhitectura deosebita care le confera personalitate, dar sunt recunoscute pentru costurile coplesitoare pe care le solicita in timp. Pentru a fi sigur de alegerea pe care o faci, solicita ajutorul unui specialist de incredere, care poate atrage atentia asupra neregulilor ce nu sunt vizibile cu ochiul liber. Acest lucru este valabil, in egala masura, si pentru casele noi, ce te pot surprinde neplacut in orice moment.

TOP Articol:  Construieste-ti viata ca pe un templu intr-un ansamblu rezidential din Bucuresti

tevi de diferite culori si marimi

Afla ce trebuie sa verifici la sistemul de conducte al casei inainte de a o cumpara:

  1. Intrand intr-o casa, poti observa cu usurinta daca aceasta are defectiuni la sistemul de alimentare cu apa sau chiar urme ale unor incidente din trecut. Scurgerile pe alocuri formeaza pete pe tavan, podele sau in pereti, ceea ce poate insemna ca aceasta casa necesita reparatii urgente. Din fericire, exista solutii optime pentru realizarea unei lucrari deloc costisitoare in acest caz, apeland la Nicometaltub pentru elemente rezistente si de incredere. Aceasta nu poate fi uneori decat o mica parte a unei defectiuni mai ample, motiv pentru care este indicat sa ceri sfatul mesterilor in domeniu.
  2. Sistemul de conducte central la care este racordata casa ta poate fi o alta cauza a unor evenimente neplacute de care ai putea avea parte in timp. Verifica reteaua de canalizare din curtea ta cu ajutorul unui profesionist care poate determina gradul de uzura al tevilor si fitingurilor. Daca sunt necesare imbunatatiri, vezi aici elementele utile pentru a imbunatati conditia conductelor de canalizare. De exemplu, tevile pot prezenta urme de coroziune, dar pot fi si infundate, ceea ce nu se vede la o simpla privire, ci doar la o inspectie amanuntita.
  3. Tevile caselor pot fi afectate de iernile grele si geroase prin care au trecut. Atunci cand cumperi o locuinta mai veche de peste 10 ani, trebuie sa te asiguri ca instalatiile termice sunt functionale, in primul rand. Planifica o analiza detaliata si monitorizata a acestui sistem, alaturi de instalatori de profesie. In egala masura, nu uita sa verifici izolarea termica a casei si cat de bine este lucrata, pentru a sustine procesul de incalzire al cladirii pe termen lung. Exista, totusi, mari sanse de a trece cu bine peste acest prag dificil si sa achizitionezi casa pe care ti-o doresti.
TOP Articol:  Cauti sarma la un pret avantajos? MagConstructii este locul unde am gasit cel mai ieftin pret la sarma!

Achizitia unei noi locuinte vine cu provocari multiple, de la impartirea spatiului, pana la siguranta retelelor de gaze, canalizare si apa, carora trebuie sa le acorzi o importanta deosebita. Asigura-te ca investitia ta nu este afectata de defectiuni greu de observat la prima vedere. In acest sens, discuta cu specialisti care sa te insoteasca la vizionari de case ca sa faci alegerea corecta.

TOP Articol:  Mag Constructii ofera placi din gips carton pentru toti mesterii profesionisti