Cum alegi corect bateria auto? Tine cont de capacitate, amperaj si dimensiuni!

Cand ai propria masina trebuie sa te informezi cu privire la toate problemele ce pot interveni pe durata timpului in care esti proprietar. Pe langa actele si politele necesare de circulatie, modul in care alegi corect piesele auto, precum bateriile de masina , este extrem de important! De ce am ales sa vorbim despre modul incare trebuie alese bateriile masina? Ei bine, pentru ca majoritatea dintre cei care cumpara acesti acumulatori au tendinta de a nu verifica capacitatea, amperajul si dimensiunile – criterii extrem de importante in momentul in care se doreste inlocuirea bateriei vechi.

                              Capacitatea bateriei auto – cum sa o alegi corect?

Cum spuneam, acest criteriu este extrem de important, deoarece capacitatea bateriilor auto reprezinta in fapt marimea sarcinii electrice pe care acestea o pot stoca. Cunoscuta cu prescurtarea de AH, capacitatea acumulatorilor poate fi mai mica sau mai mare decat automobilul tau are nevoie.

TOP Articol:  Operatia de otoplastie - cand o poti efectua si ce rezultate iti pot aduce?

De exemplu, daca vrei sa alegi o baterie auto cu capacitate mare, atunci trebuie sa stii ca o poti face atat timp cat dimensiunile sale ( latime , lungime , inaltime) sunt corespunzatoare cu cele ale bateriei originale.

                                             Amperajul sau curentul de pornire la rece al bateriei auto

Cunoscut si sub numele de curent de pornire la rece, amperajul bateriei auto este un parametru extrem de important in buna functionare a masinii. Astfel, atunci cand cumperi bateria, trebuie sa tii cont de faptul ca noul acumulator trebuie sa aiba un amperaj egal sau mai mare de bateria originala. Daca vei alege baterii cu un amperaj mai mic, cu siguranta performanta masinii tale nu va fi satisfacatoare!

TOP Articol:  Tratamente pentru riduri cu botox ! Da sau nu?

Dimensiunile  bateriilor auto

Dimensiunile noii baterii sunt extrem de importante. Atunci cand se va monta pe masina noua baterie pe care ai cumparat-o, daca dimensiunile nu se incadreaza in carcasa de suport, atunci vei stii ca ai facut o investitie nepotrivita!

TOP Articol:  Vacanta in Creta, dragoste la prima vedere!

Atunci cand nu te pricepi in a alege acumulatorii pentru masina este indicat sa aduni toate informatii pentru a te asigura ca investesti inteligent intr-un obiect de durata!

In plus, nu uita de faptul ca brandul care a produs bateria aleasa este extrem de important! Ai grija ca bateria sa fi Bosch, Varta sau Rombat,  deoarece acesti producatori sunt renumiti pe piata pentru calitate si profesionalism!

Pentru ca masina ta sa ruleze in trafic kilometri suplimentari, alege bateria auto potrivita!