Raspandirea Gripei prin Respiratie

Ajungi sa raspandesti gripa doar pentru ca respiri

Daca pana acum credeai ca e suficient sa te dai putin inapoi cand cineva stranuta sau tuseste, afla ca asta nu te protejeaza deloc de gripa.

Un nou studiu arata ca virusii se pot transmite prin simplul act al respiratiei. In aerul expirat de oamenii bolnavi de gripa se gasesc cantitati imense de virusi, conform rezultatelor studiului.

„Descoperirile studiului sugereaza ca pastrarea suprafetelor curate, spalare mainilor tot timpul si evitarea oamenilor care tusesc nu ofera protectie completa asupra gripei”, a explicat co-autorul studiului, Sheryl Ehrman, decana la College of Engineering de la San José State University. Ehrman a subliniat ca cei care aleg sa stea acasa atunci cand sunt bolnavi vor minimiza riscul de a raspandi gripa si la alte persoane.

TOP Articol:  Stop situatiilor jenante! Apeleaza la Naturalis Potent Forte

In cadrul studiului, au fost examinati 142 de oameni bolnavi de gripa. Ei au fost pusi intr-o masina care putea detecta virusii din respiratia lor. Participantii au fost pusi sa respire, vorbeasca, tuseasca si sa stranute atunci cand simteau nevoia in timpul unei sesiuni de 30 de minute.

TOP Articol:  7 emotii care ne afecteaza intregul organism

„Am descoperit ca [oamenii care au] gripa… au contaminat aerul din jurul lor cu un virus infectios doar prin respiratie, fara sa tuseasca sau sa stranute”, a explicat autorul principal. Dr. Donald Milton, profesor de sanatate a mediului la University of Maryland School of Public Health. Cercetatorii au descoperit si ca particulele infectioase de aer erau mai puternice in primele zile. „Asa ca atunci cand cineva se imbolnaveste de gripa, ar trebui sa mearga acasa si sa nu ramana la locul de munca sa ii infecteze pe ceilalti”, a spus Milton.

TOP Articol:  Pașii unei șamponări corecte: samponul ParuSan

Studiul a mai aratat si ca stranuturile nu imprastiau mai multi virusi decat tusea. Rezultatele sugereaza ca „stranuturile nu par sa aiba o contributie imprtanta in raspandirea virusului de gripa in aerosoli”.

Sursa https://playtech.ro/2018/gripa-raspandire-gripa/