Terapia cu vin sau vinoterapia

Strugurii conţin polifenoli, compuşi care au o mulţime de beneficii asupra pielii. Reducerea radicalilor liberi şi a ridurilor, întărirea vaselor de sânge, protejarea fibrelor de elastină şi de colagen, mărirea nivelului intracelular de vitamina C sunt doar câteva dintre ele.

Tratamentul numit si vinoterapie începe cu aplicarea pe trup a unui tonic menit să deschidă porii. Se foloseşte o mască corporală cu alge marine şi polifenoli, care acţionează împotriva celulitei, topeşte grăsimea şi hidratează profund pielea. Corpul se înveleşte apoi în celofan şi se acoperă cu o termocuverta. Această mască este ideală pentru pielea cu tendinţă spre flascitate, deoarece îi redă elasticitatea, tonusul şi flexibilitatea. Durează 40 de minute şi este recomandată în special doamnelor peste 35 de ani.

TOP Articol:  Animalele de companie imbunatatesc starea de spirit

Beneficiile resveratrolului pentru frumusețe

Resveratrolul este o proteină enzimatică naturală, descoperită în 1940. Se găsește în fructele uscate, precum nucile, alunele sau migdalele.

Cu toate acestea, în coaja strugurilor se găsește în concentrația cea mai mare. Tocmai din această cauză, a apărut și vinoterapia, o binecunoscută terapie de înfrumusețare.

TOP Articol:  Medicamentul Loroblis trateaza infectiile respiratorii

Reseratrolul are o deosebită putere antioxidantă, mai mare chiar decât vitamina E și este un aliat în lupta împotriva radicalilor libericare provoacă boli grave, precum cancerul. Totodată, resveratrolul dă mai multă elasticitate arterelor și venelor, ceea ce îmbunătățește circulația sângelui și permite o mai bună oxigenare a celulelor.

Beneficiile resveratrolului pentru păr

Resveratrolul are puterea de a rebalansa nivelurile pH-ului scalpului și protejează împotriva agresiunilor mediului.

TOP Articol:  Acneea: tratamentul cu retinoizi

În plus, stimulează regenerarea celulară, alimentând celulele noi ce se formează la rădăcina firului de păr și menține vigoarea foliculilor. Așadar, previne căderea părului.

Beneficiile resveratrolului pentru piele

Resveratrolul și coenzima Q10 sunt considerate a fi printre cele mai bune soluții anti-îmbătrânire în prezent.

Așa cum spuneam, resveratrolul are efecte anti-îmbătrânire asupra pielii și antiinflamatorii. După unele studii, s-a demonstrat că extractele sale pot proteja împotriva razelor UV, îmbunătățesc tonusul pielii și previn arderea ei.