Operatia de labioplastie iti imbunatateste viata amoroasa

operatia estetica de labioplastie

Labioplastia este intervenţia la care apelează din ce în ce mai multe femei nemulţumite de aspectul intim. Forma, mărimea sau diverse defecte ale labiilor sunt motivele principale pentru care pacientele apelează la o astfel de intervenţie chirurgicală. De multe ori, defectele în această zonă sunt cauza unor disfuncţii sexuale care variază de la inhibare până la dureri.

„Există un mit potrivit căruia labioplastia ar diminua satisfacţia sexuală. Nimic mai fals! Dimpotrivă, sunt multe cazuri în care se remediază problemele de viaţă intimă în cuplu. Multe dintre pacientele care au beneficiat de o labioplastie spun că, după operaţie, viaţa lor sexuală s-a îmbunătăţit considerabil. Orice femeie trebuie să ştie că defectele genitale intime se pot rezolva cu ajutorul chirurgiei plastice”, ne-a dexplicat Dr. Natalia Marcenco, medic specialist chirurgie plastică la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.
Labioplastia presupune o intervenţie chirurgicală, cu ajutorul căreia labiile pot fi reduse şi corectate. Operaţia genitală de labioplastie se adresează femeilor care au labii prea mari, flasce, asimetrice, fapt ce constituie frecvent un motiv de disconfort estetic, dar şi sexual.
Puteţi decide singuri mărimea dorită. Totuşi este important să vă amintim funcţia biologică a labiilor mici. Ele protejează orificiul vaginului atunci când se desfac coapsele. De aceea trebuie evitată corectarea exagerată a acestora. De obicei este lăsată la locul ei o scurtă linie protectivă a labiilor, acoperită de buzele mai mari.
În timpul operaţiei, sunt micşorate buzele interioare ale vulvei, sau modificate astfel încât să pară mai simetrice. Deşi operaţia este de obicei una estetică, ea poate fi recomandată şi datorită durerilor acuzate în timpul raportului sexual, mersului pe bicicletă sau practicarea anumitor sporturi. Dacă ai trecut printr-o naştere fiziologică, labiile se pot rupe sau lărgi. Prin labioplastie se pot repara aceste distrugeri, accelerându-ţi procesul de refacere de după naştere.

Operaţia de labioplastie

Aceasta se realizează prin incizii extrem de fine şi remodelări ale labiilor mici prin diferite tehnici şi excizarea zonelor considerate ca nefiind armonizate. Se suturează cu fir rezorbabil şi se aplică un pansament. Peste acesta se va folosi un tampon igienic feminin pentru a se putea îmbrăca lenjeria intimă.
Operaţia de labioplastie se poate desfăşura sub anestezie locală (nu necesită internare) sau sub anestezie generală (internare câteva ore).
Labioplastia, Postoperator
După operaţie, trebuie să porţi chiloţi de tip pantalon. Pentru a asigura o vindecare rapidă, este nevoie de un duş uşor zilnic. Suturile se dizolvă, astfel încât nu este nevoie de o îndepărtare a acestora. Îţi poţi relua complet activităţile normale după una-două săptămâni de la operaţia de labioplastie, în funcţie de tipul de intervenţie pentru care ai optat şi gradul de complexitate al acesteia.
Riscuri şi complicaţii ale labioplastiei
Majoritatea pacientelor se simt bine după operaţia estetica facuta. Totuşi, cea mai întâlnită complicaţie este aceea de sângerare în primele ore după operaţie.
Rezultate ale labioplastiei
Rezultatele sunt definitive şi spectaculoase. Aspectul estetic îmbunătăţit determină efecte pozitive asupra psihicului pacientei, precum şi asupra vieţii sexuale.
Sursa
http://www.sanatateatv.ro/articole-medicale/chirurgie-estetica/labioplastia-tratamentul-pentru-defectele-labiilor/
TOP Articol:  Mastrelle Med Capsule - 6 zile pentru refacerea florei vaginale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.